Η Ανάγκη

Για δύο βασικά κοινά-στόχους των εταιρειών Δομικών Υλικών, απαιτείται πλήρης και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα τους (για διαφορετικούς λόγους για το καθένα)- πιο συγκεκριμένα:

Αρχιτέκτονες. Με την Τεχνολογία Υλικών να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και την αγορά συνέχεια να εμπλουτίζεται με Νέα Υλικά, οι Μελετητές χρειάζεται να ενημερώνονται συνεχώς για τα χαρακτηριστικά των Υλικών που καλούνται να χρησιμοποιήσουν και να προδιαγράψουν. Η σωστή χρήση των υλικών, στο πλαίσιο της κατασκευαστικής μελέτης, προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών των Υλικών και κυρίως του τρόπου εφαρμογής τους. Γνώση που είναι απαραίτητη για έναν σωστό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Παλαιότερες γενιές αρχιτεκτόνων γνώριζαν την οικοδομή και τα υλικά της, ενώ σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο η αρχιτεκτονική μελέτη να επικεντρώνεται μόνο στον γενικό σχεδιασμό ενός έργου, χωρίς να ενδιαφέρεται για τη μελέτη εφαρμογής του.

Επαγγελματίες Εφαρμοστές των Υλικών. Η ανεύρεση και η σωστή εκπαίδευση αυτού του κοινού για τη σωστή χρήση και εφαρμογή των Υλικών αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας κατασκευής. Σε μια εποχή όπου τα Οικοδομικά Προϊόντα και Εργαλεία συνεχώς εξελίσσονται και οι Τεχνικές Εφαρμογής τους εκσυγχρονίζονται, είναι επιτακτική για τις εταιρείες με Υλικά η δημιουργία των κατάλληλων δικτύων Τεχνικών Συνεργατών, που θα γνωρίζουν καλά τα προϊόντα τους και θα εγγυώνται σωστές εφαρμογές στα διάφορα έργα. Είναι γνωστή άλλωστε η ελλιπής επιμόρφωση των επαγγελματιών τεχνιτών λόγω της απουσίας δημόσιων σχολών εκπαίδευσης.

Η τεχνολογική εξέλιξη τόσο από πλευράς προϊόντων όσο και από πλευράς εφαρμογών, καθιστά αναγκαία τη συνεχή επιμόρφωση των επαγγελματιών του Κατασκευαστικού Κλάδου, προκειμένου να γίνεται σωστά η χρήση τους- κατά συνέπεια, είναι σημαντική η διοργάνωση μιας Εκδήλωσης, όπου Ζωντανά, Βήμα-Βήμα, θα παρουσιάζονται αυτά τα προϊόντα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Building Material Show είναι ένα Εκθεσιακό Event, που σαν στόχο έχει τη Ζωντανή Παρουσίαση και Εφαρμογή Δομικών Υλικών στους Αρχιτέκτονες και τους Επαγγελματίες Εφαρμοστές, σε όλα τα στάδια μιας οικοδομικής κατασκευής.

Κατά τη διάρκεια του Building Material Show, καταξιωμένες εταιρείες του χώρου θα παρουσιάσουν παλιά και νέα Υλικά Αιχμής. Μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο, θα γίνουν γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, καθώς και οι γενικές προδιαγραφές, αλλά κυρίως ο τρόπος εφαρμογής τους σε πραγματικό χρόνο.

Ζωντανές Παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται μέσα από τα περίπτερα των εταιρειών σε όλη τη διάρκεια της Εκδήλωσης. Παράλληλα, στο Κεντρικό Stage, αναγνωρισμένοι Τεχνίτες από το εξωτερικό θα παρουσιάσουν ζωντανά τις δικές τους τεχνικές και εφαρμογές, ανταλλάσσοντας απόψεις με το κοινό.